Start to Run

  

Start to Run

De Yakult Start to Run cursus bij AV Trias start voor de 2e keer dit jaar in september op een vrijdagochtend. De eerste cursusdag is vrijdag 1 september 2017 van 09.00-10.15 uur. De Start to Run cyclus bestaat uit zeven weken, waarvan zes vrijdagen trainen op de atletiekbaan en een afsluitende Start to Finish op de zevende vrijdag in het Maalwaterpark.

Wie wil dat nu niet? Iedereen toch?

Hardlopen is gezond en het is gemakkelijk in je drukke leven in te passen. En toch is het lastig om zelf te beginnen. Want wie neemt zich niet regelmatig voor om weer te gaan lopen en eindigt dan toch op de bank of op een terrasje? Start to Run begrijpt dat en helpt een handje met 7 hardlooptrainingen die iedere beginner over de drempel helpt. In 2017 beginnen er op circa 150 locaties weer duizenden mensen te werken aan een gezond en sportief lijf. Onder leiding van enthousiaste en deskundige trainers van Start to Run, word je dan geleerd hoe je op een gezonde en leuke manier kan leren hardlopen zonder dat je onmiddellijk geblesseerd raakt of begint op een niveau wat je nog niet aan kan. Twee maal per jaar begint er een Start to Run training in Heiloo. In maart hebben we gekozen voor de 7 achtereenvolgende vrijdagen, startende op vrijdag 3 maart 2017 en nu beginnen we op vrijdag 1 september 2017. De trainers van Start to Run leren jou dat hardlopen leuk is. Gezellig, leuk, sportief, samen over die drempel heen, beginners en gevorderden, verschillende trainingsniveaus, vanaf 15 jaar. In de 7e week wordt er een afsluitende Start to Finish gehouden, een wedstrijdje van ca. 3 km of 25 minuten achterelkaar hardlopen in Het Maalwater Park Heiloo.

 

Hoe dat kan?

Door een gevarieerd oefeningenprogramma dat voor het beginner niveau is ontwikkeld, waarin je snel veel calorieën verbruikt, (waardoor je dus afvalt), meer energie krijgt en minder snel moe wordt. Ook krijg je meer zelfvertrouwen doordat je ontdekt dat je veel meer aan kan dan je vooraf dacht en een betere gezondheid krijgt. Samen met een sterker hart, longen en spieren. Elke training bestaat uit theorie en praktijk. In het praktijkgedeelte zit een warming-up, looptechnische oefeningen, de kern (interval) en een cooling-down. Van Yakult Start to Run krijgen de deelnemers digitaal een schema waarin ook het ‘huiswerk’ is opgenomen. De theorie omvat onderwerpen over gezond bewegen, waar je op moet letten als je schoeisel of kleding aanschaft (info van All4Running), wat er gebeurt in je lijf (info van Fysiotherapie Het Vennewater), alles over gezond eten en drinken (van Gezond en Fitter) en algemene tips en mogelijkheden.

Inschrijven en kosten:

Samenvattend is er dus een programma gemaakt voor hen die willen leren hardlopen en wat bereikbaar is voor iedereen, 7 weken trainen voor maar € 49,50. Opgave en inschrijving loopt via Yakult Start to Run van de de Atletiek Unie. Voor meer informatie zie hun website: http://yakultstarttorun.nl/ voor het volledige pakket van deze cursus.

 

Schrijf je dus nu in als je lijf je lief is via www.yakultstarttorun.nl en kom naar de Atletiekbaan aan Het Maalwater in Heiloo.

 

Contactinformatie:        
Trainers: Telefoonnummer: E-mailadres:
– Astrid Besseling 06 – 836 487 98 aambesseling@gmail.com
Wim Noom 06 – 370 858 08 wcmnoom@hotmail.com

Klik op de foto om het gehele album te bekijken van zaterdag 18 april 2015 tijdens de drie kilometer.

Geef een reactie